Vydymovanie a jeho história

O vykurovadlách - história

Už pred desiatkami tisíc rokmi ľudia objavili fascinujúcu moc vykurovania. Vedeli rozlišovať mnoho rozličných rastlinných produktov, či sú to už byliny, vetvy ihličnatých stromov, živicou nasiaknuté drevo. Majú nielen rôznu vôňu, ale aj rôzne iné účinky napríklad na ich psychiku, že dokážu dokonca ovplyvňovať ich zdravie, dokážu vyliečiť choroby. Od tejto chvíle sa datuje počiatok pradávnej tradície s vykurovadlami. Je to umenie, na ktoré naša moderná civilizácia trochu pozabudla, ale ktorá sa s potrebou (súčasného človeka) vracia späť k prírode, k viere a stáva sa znova aktuálnou.

V priebehu storočí, kedy vykurovanie bolo súčasťou každodenného života, vyberali ľudia ako z rastlinnej, tak aj zo živočíšnej ríše veľa produktov, ktoré sa postupom času osvedčili a stali sa z nich tie najlepšie vykurovacie látky. Tieto zručnosti sa rozvíjali na mnohých miestach celého sveta. Či už to bol starý Egypt, antické Grécko či Rím, Arábia, India, Japonsko alebo celá Amerika, všade tam sa vykurovadlá používali pre náboženské, ale aj na čisto svetské účely.

Pri akej príležitosti sa vykurovanie používa?

Na čistenie priestorov a osôb: 

angelika, ašantov, biela šalvia, céder, colophyum, elemi, harmala, jalovec, jantár, kadidlo, gáfor, kopál negro, kopál kaurský, lemongrass, levanduľa, palo santo, píniové živice, rozmarín, sandarak, sweetgrass , tulasi, yerba santa, zemedym. Majú schopnosť čistiť atmosféru v miestnostiach, v ktorých panovali hádky, smútok ..., dom alebo byt, do ktorého sa máte nasťahovať, všetky druhy verejných miestností, nemocnice, školiace strediská. Môžete od negatívnych energií čistiť taktiež seba alebo svojich blízkych.

K upokojeniu, uvoľneniu, pri strese a úzkosti:
 

upokojujúce: ašantov, aníz, badián, benzoe, jalovec plod, jazmín, kadidlo, gáfor, labdanum, lemongrass, levanduľa, myrha, opopanax, pačuli, píniové živice, puškvorec, ruža, santal. drevo, styrax, tulasi. Najvhodnejšie je používať navečer, prípadne doplniť tichou hudbou a svetlom sviečok. Nechajte svoje starosti a napätie odletieť s vonným dymom.

K povzbudeniu a nájdeniu sily: 

posilňujúca je borovica, céder, colophyum, damara, damiána, elemi, galbanum, guggul, harmala, puškvorec, jalovec, jantár, gáfor, kopál, labdanum, puškvorec, rozmarín, škorica, tonkové bôby, yerba santa. Mnoho kadidiel pôsobí povzbudivo, obnovujú silu a môžu nám tiež pomôcť nájsť vlastný potenciál, keď sa cítime vyčerpaní. Pri vydymovaní si predstavme ako so stúpajúcim dymom pribúda naša vnútorná sila.

K meditácii: 

angelika, aníz, badián, benzoe, céder, elemi, guggul, jantár, kadidlo, gáfor, kopál, myrha, sandarak, santalové drevo, styrax. Najlepšie je vykurovať pred začiatkom meditácie. Vonný dym sprevádza naše modlitby a necháva sa inšpirovať pohľadom do vlastného vnútra.

K liečeniu: 

najmä dýchacích ciest (benzoe, colophyum, eukalyptus, galbanum, gugul, jantár, jalovec, kadidlo, gáfor, myrha, opopanax, píniové živice, sandarak, toluánský balzam, yerba santa), svalových kŕčoch (aníz, céder, jazmín, lemongrass), reumatizme (benzoe, gugul, gujakové drevo, jalovec, jantár, kadidlo indickej, gáfor, peruánsky a toluánský balzam) poruchách spánku (aloe, aníz, badián, guggul, kadidlo, indickej kadidlo, palo santo, styrax, tonkové boby) pôrodoch (snadarak). Možné použitie je aj pri liečebných postupoch ako sú reiki, masáže, psychoterapeutické sedenia a ďalšie.

Pre lásku: 

ašantov, benzoe, damiána, guajakové drevo, guggul, jalovec plod, jazmín, labdanum, levanduľa, pačuli, puškvorec, rozmarín, ruža, santal, škorica, styrax. Toto vykurovanie podporuje láskyplnú atmosféru, preto si ju treba užiť vo dvoch. Môže povzbudzovať schopnosť milovať.

Pre kreativitu:

badián, biela šalvia, céder, damara, harmala, kvet škoricovníka, labdanum, palo santo. Podporuje fantáziu pri maľovaní, hudbe, písaní alebo inéj kreatívnej činnosti. Vykurujte pred a pri týchto činnostiach.

Súvisiace príspevky

Overené našimi zákazníkmi

Pozrite si vybrané hodnotenia našich zákazníkov.

Celkový názor:
Obchod prebehol super rýchlo . Krásny tovar za dobre ceny
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 18.03.2024

5.005.005.005.005.00
Slabiny:
Tovar zatiaľ nie je doručený, hoci v eshope neuvádzali, že ho nemajú skladom. Faktúru je možné stiahnuť len po prihlásení, hoci som tovar objednávala bez prihlásenia.
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 19.02.2024

0.500.500.500.500.50
Výhody:
Komunikácia na úrovni Rýchlosť dodania tovaru Veľký vyber tovaru na eshope
Slabiny:
Žiadnu nepoznám
Celkový názor:
Môžem len odporučiť tento eshop som veľmi spokojná a určite si objednám znovu.
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 01.02.2024

5.005.005.005.005.00
Výhody:
tovar prišiel skôr ako bol predpokladaný termín doručenia veľký výber produktov
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 05.02.2024

5.005.005.005.005.00
Výhody:
serióznosť
Celkový názor:
rýchle dodanie
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 13.01.2024

5.005.005.005.005.00
Výhody:
Výber zaujímavý, majú v ponuke všeličo
Celkový názor:
Od 12.12. Tovar nedoručený, stále na externom sklade.
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 27.12.2023

0.500.500.500.500.50
Výhody:
Rýchle vybavenie, stojan na kužele pekný
Slabiny:
Nebol mi doručený tovar podľa zaplatenej objednávky, chýbal balík vonných kuželov.
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 20.12.2023

1.501.501.501.501.50
Výhody:
Dobry nakup
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 19.12.2023

5.005.005.005.005.00
Výhody:
Rýchle odoslanie Fajn zabalené
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 14.12.2023

5.005.005.005.005.00

Nový účet

Máte už účet?
Prihláste sa alebo resetujte heslo

Prajeme Vám krásny deň a pokojný nákup :)