Tipy na úsporu vody vo vašej domácnosti, firme

Náklady spojené so spotrebou vody sa každým rokom zvyšujú. Práve z tohto dôvodu stále viac ľudí hľadá spôsoby, ako ušetriť na spotrebe vody vo svojej domácnosti a získať tým pádom aj viac financií do rodinného rozpočtu. Ušetrite tieto náklady vďaka účinným produktom spolu s nami!

Medzi prvú kategóriu produktov, ktoré výrazne šetria vodu sú tzv. perlátory - Úsporný perlátor na vodovodnú batériu s nastaviteľným prietokom dokáže ušetriť spotrebu vody až do 85 %. Všetky perlátory, ktoré máme v ponuke, sa dajú namontovať na štandardné batérie. Batérie s atypickými rozmermi nie sú kompatibilné s našimi perlátormi.

Ďalším obľúbeným šetričom vody sú úsporné sprchovné hlavice. Okrem úspory vody môžete ušetriť a veľa energie, pretože sa musí ohrievať pri spotrebe menej vody (elektrina, plyn). Moderný dizajn sprchovej hlavice zabezpečí, že sa stane elegantnou súčasťou vašej kúpeľne.

Za vašu pozornosť určite stoja aj stále vyhľadávanejšie šetriče vody do wc - toaleta je jedným z ďalších položiek v domácnosti, ktoré sa vo vysokej miere podieľajú na vysokej spotrebe vody. Špeciálny šetrič vody do WC zabezpečí reguláciu spotreby vody pri splachovaní len do takej miery, ako je to práve potrebné. Pri použití takéhoto zariadenia sa šetrenie vody v domácnosti naozaj zvýši, čo sa premietne aj na celkovej ročnej úspore vody a teda aj úspore financií.

Solárne zavlažovanie je taktiež skvelým spôsobom, ako žiť ekologickejším spôsobom a pritom ušetriť. Kvapková závlaha pomocou solárnej energie zabezpečí optimálny prísun vlahy pre vaše rastliny či už v záhrade, skleníku alebo na balkóne. Automatická závlaha je skvelý spôsob ako ušetriť spotrebu vody a taktiež aj fyzickú činnosť, nakoľko závlahový systém funguje automaticky. Vyskúšajte náš solárny zavlažovací systém a vyriešte starosti so zavlažovaním, keď ste mimo domu alebo na dovolenke.

Pár našich tipov ako šetriť vaše náklady na vodu rýchlo a jednoducho:

1 - Nainštalujte si na vodovodný kohútik perlátor - Jeho úloha je znížiť spotrebu vody prostredníctvom vytvorenie silného prúdu vody s nízkym prietokom. Navyše, vďaka systému kovových sieťok, z ktorých sa skladajú, majú aj mechanickú funkciu, vďaka čomu odstraňujú nečistoty. Zariadenie má za úlohu vytvárať silnejší prúd vody, ktorý má zároveň nižší prietok, teda sa dá povedať, že spotreba vody klesla, ale efekt má stále rovnaký.

2 - Nevylievajte odstatú vodu - Ak vám ostala, či už vo vašej kanvici alebo v hrnci prevarená, vychládnutá čistá voda, nemusíte ju vylievať. Rovnako nemusíte vyhadzovať či vylievať balenú vodu, ktorú ste počas vašej prechádzky nestihli vypiť. Takouto vodou môžete bez problémov zaliať vaše izbové rastliny a kvety, alebo môžete opláchnuť špinavý a zaschnutý riad či kuchynský drez.

3 - Zaobstarajte si umývačku riadu - Predstavujú ekologickejší variant, ako je klasické umývanie v dreze. Najlepšie je zapínať umývačku riadu vždy až po jej úplnom naplnení, aby aj vo vašej domácnosti dochádzalo k zvýšenému šetreniu vody.

4 - Zaobstarajte si šetrné splachovacie zariadenie - Toto zariadenie kontroluje množstvo vody, ktorou splachujete. Predstavte si, že kým pri klasickej toalete, bez špeciálnych filtrov miniete až 7 litrov, pri jednom spláchnutí. Pri takýchto systémoch klesne vaša spotreba vody až o 50 %.

5 - Zapínajte iba plnú práčku - Na šetrenie vody môžete myslieť už pri výbere samotného spotrebiča. Odporúčame vám práčku plniť čo najviac, ušetrite tak za vodu a aj energie.

6 - Nenechávajte vodu zbytočne dlho tiecť - Ani neviete koľko vody zbytočne vypustíte do kanála, ak necháte vodu pustenú pri umývaní zubov alebo umývaní rúk. Avšak ak nechávate celý čas zapnutú vodu, zbytočne prídete až o 12-15 litrov. Ročne tak vďaka takémuto zlozvyku môžete prísť až o stovky eur. Skúste preto nabudúce vodu preventívne vypínať a púšťať ju len pri oplachovaní, alebo si dopredu nachystajte pohárik určený na vyplachovanie úst. Rovnako to skúste aj pri sprchovaní.

7 - Kúpeľ vymeňte za sprchu - Pri samotnom napúšťaní priemernej vane miniete až 150 litrov, kým pri sprchovaní miniete len niečo okolo 50-60 litrov. A pritom efekt je rovnaký. Ak chcete ušetriť svoje peniaze čo najviac, odporúčame vám nainštalovať úsporné sprchové hlavice s filtrom. Ak vymeníte vaňu za sprchu znížite aj poplatky za elektrinu či plyn.

Avšak začať treba najskôr od seba. Vďaka naším účinným produktom sa vám značne znížia náklady za vodu, ktoré môžete využiť vo vašom rodinnom rozpočte úplne inak. Prezrite si našu ponuku a presvedčte sa sami.

Súvisiace príspevky

Overené našimi zákazníkmi

Pozrite si vybrané hodnotenia našich zákazníkov.

Celkový názor:
Obchod prebehol super rýchlo . Krásny tovar za dobre ceny
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 18.03.2024

5.005.005.005.005.00
Slabiny:
Tovar zatiaľ nie je doručený, hoci v eshope neuvádzali, že ho nemajú skladom. Faktúru je možné stiahnuť len po prihlásení, hoci som tovar objednávala bez prihlásenia.
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 19.02.2024

0.500.500.500.500.50
Výhody:
Komunikácia na úrovni Rýchlosť dodania tovaru Veľký vyber tovaru na eshope
Slabiny:
Žiadnu nepoznám
Celkový názor:
Môžem len odporučiť tento eshop som veľmi spokojná a určite si objednám znovu.
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 01.02.2024

5.005.005.005.005.00
Výhody:
tovar prišiel skôr ako bol predpokladaný termín doručenia veľký výber produktov
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 05.02.2024

5.005.005.005.005.00
Výhody:
serióznosť
Celkový názor:
rýchle dodanie
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 13.01.2024

5.005.005.005.005.00
Výhody:
Výber zaujímavý, majú v ponuke všeličo
Celkový názor:
Od 12.12. Tovar nedoručený, stále na externom sklade.
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 27.12.2023

0.500.500.500.500.50
Výhody:
Rýchle vybavenie, stojan na kužele pekný
Slabiny:
Nebol mi doručený tovar podľa zaplatenej objednávky, chýbal balík vonných kuželov.
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 20.12.2023

1.501.501.501.501.50
Výhody:
Dobry nakup
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 19.12.2023

5.005.005.005.005.00
Výhody:
Rýchle odoslanie Fajn zabalené
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 14.12.2023

5.005.005.005.005.00

Nový účet

Máte už účet?
Prihláste sa alebo resetujte heslo

Prajeme Vám krásny deň a pokojný nákup :)