OUD EMPEROR - agarové drevo PREMIUM QUALITY 5g

OUD EMPEROR - agarové drevo PREMIUM QUALITY 5g

ID produktu: 2899
8,90 €
S DPH Na objednávku - do 5 dní

Prvotriedny oudový mix s názvom Emperor je hladká a jemná symfónia sofistikovaných vôní. Ide o dokonalú vonnú kompozíciu zloženú z najjemnejších kambodžských a indických oudov.

Množstvo Na objednávku - do 7 dní

  Doprava zdarma

(Pri nákupe nad 59 €)

  Do 24 hod

(objednávka u vás doma ak je produkt skladom)

  13 rokov

(sme na Slovenskom trhu)

Kategórie:

Prvotriedny oudový mix s názvom Emperor je hladká a jemná symfónia sofistikovaných vôní. Ide o dokonalú vonnú kompozíciu zloženú z najjemnejších kambodžských a indických oudov. Jej vôňa je svieža, typicky oudovo zemitá, s ľahkými dymovými a korenistými tónmi. Skvele sa hodí na večerné vykurovanie. Vyžaruje z nej ľahkosť, elegancia, túžba a zmyselnosť. Podporuje úspešné podnikanie.

Váha: 5g

Krajina pôvodu: Saudská Arábia

Vykurovanie: elektrická kadidelnica, vykurovacia piecka

Použitie: Meditácia, Uvoľnenie a ukľudnenie, Posilnenie, Duchovné, Afrodiziakálne, Prosperita, Harmonizácia

Názvy: agar, agarové drevo, Agarwood, Aloeswood, Oud, Oodh, Gaharu, Orlárka drahocenná, rajské drevo

Agarové drevo, známe tiež pod názvom Oud, je najdrahšou prírodnou vonnou substanciou na svete s mimoriadnymi aromaterapeutickými účinkami. Prezýva sa tiež tekuté zlato (jeho hodnota je 1,5 násobok rýdzeho zlata) a je dodnes obchodované na svetových burzách ako cenná komodita. Pre svoju jedinečnú a výraznú vôňu je cenené v mnohých kultúrach a od dôb staroveku až do dnes hojne využívané pri výrobe najluxusnejších parfémov,vzácnych kadidiel, vonných olejov a parfémových zmesí.

Čo je oud?

Oud je živicové jadrové drevo tmavej hnedej farby, ktoré produkujú stromy rodu Aquilaria a Gyrinps pri ich infekčnom napadnutí hmyzom alebo hubovom ochorení. Aromatická živica vo forme oleja vychádza z obrannej reakcie na zmienené napadnutie stromu. Strom vylučuje ochranný olej do zranených častí (korene, vetvičky, kmene) a mení tak pôvodnú, svetlo hnedú farbu dreva na tmavú.

Prečo je tak vzácne?

Najkvalitnejší Oud pochádza zo stromov starších ako 100 rokov.

-- bohužiaľ sú dnes už značne vyťažené a preto cena pravého a kvalitného Oudu je mimoriadne vysoká. Podľa výšky ceny rozpoznáte aj jeho kvalitu. Ak sa stretnete s nejakým lacnejším údom, nebude sa pravdepodobne jednať o pravý oud.

Najznámejšie a najcennejšie oudové drevo je z Laosu a Vietnamu. Vysokú kvalitu nájdete aj u kambodžského, thajského a indického oudu. Podľa oblasti, v ktorej stromy rastú, sa mení akosť, farba a oudová vôňa. Kambodžský a thajský Oud je menej zemitý a animálny, oproti Oudu indickému, alebo kvetinovému z Papui.

Ako vonia a aké sú jeho účinky?

Vôňa oudu je mimoriadne komplexná a príjemná a nepodobá sa žiadnej inej prírodnej vôni. Hovorí sa o nej, že v sebe nesie všetky vône sveta- je vzácna, nádherná, sofistikovaná, mnohovrstevná a zložitá. Miešajú sa v nej zemité a drevité akordy s príjemne sladkými a balzamickými tónmi, nájdete v nej zmyselné noty pižma a vanilkovej ambry, ovocia a kvetín. V niektorých druhoch z Laosu a Kambodže sa objavujú dymové a korenisté akcenty aj vône mokrej lesnej pôdy. Laoský oud obsahuje dokonca celú radu vonných tónov a akordov, čo z neho robí fantastickú a veľmi žiadanú zložku do najvzácnejších parfémov.

Už po stáročia sa agarwood považuje za najpríťažlivejšie parfémové vykurovadlo so silnými magickými, mysterióznymi, ukľudňujúcimi a afrodiziakálnymi účinkami. Číňania jeho vôňu opisujú ako sladkú, hlbokú ale vyváženú a používajú ju pri náboženských a sviatočných oslavách. Agar je už od stredoveku tiež súčasťou mnoho tradičných liečiv a čínski lekári ho aj dnes predpisujú pri nachladnutí a dýchacích problémoch.

Agarové (oudové) drevo pri vykurovaní:

  •        Vydáva veľmi jemný a čistý dym, príjemne intenzívny, aromatická a luxusná vôňa, ktorá vyvoláva pocity blaženosti a hlbokej spokojnosti.
  •        Prínos vykurovaním agarového dreva je obrovský, od psychického, duchovného, terapeutického až po hojivý a liečivý.
  •        Odstraňuje nahromadené negatívne a deštruktívne energie, čistí a chráni od nich vás a vaše obydlie.
  •        Agarwood je považovaný za veľmi účinné prírodné sedatívum- hlboko ukľudňuje telo aj myseľ, zbavuje strachu, stresu, nervozity a napätia, navodzuje kľudný spánok, dodáva silu a odvahu, stimuluje psychiku, ľudské telo, myseľ aj vedomie.
  •        Navodzuje kľud a harmóniu v celej nervovej sústave.
  •        Skvelo sa hodí pre meditáciu, relaxáciu, duchovnú prácu a k celkovému uvoľneniu.
  •        Modlitby, prenášané cez oudový dym stúpajú priamo k Otcovi Stvoriteľovi a anjelom Božej lásky a Svetla.
  •        Oud pomáha na ceste k osveteniu. Otvára šiestu čakru (tretie oko) a všetky horné čakry, ktorým poskytuje duchovnú ochranu, kľud a mier.
  •        V liečivej aromaterapii ho môžete použiť pri problémoch s nervovou sústavou, nespavosťou, pri tráviacich problémoch, proti nevoľnosti a bolestiam hlavy, pri dýchacích obtiažach a kašľu, pre ukľudnenie pri pôrode a rýchle hojenie po pôrode, pri ťažkostiach s bolestivou menštruáciou a predmenštruačným syndrómom.

Ako používať oud?

K vykurovaniu- ideálny spôsob pre vykurovanie agarového dreva je:

  •        Vo vykurovacích pieckach- priamo skvelo sa preto hodia piecky typu Oman a Inka. Na sitko nasypte pol malej kávovej lyžičky zmesi, potom zapáľte čajovú sviečku a nechajte horieť po celú dobu horenia sviečky. Toto množstvo bohato a dlhodobo stačí prevonia aj väčšie miestnosti o veľkosti o cca 40m2.
  •        V elektrických kadidelniciach- stačí naozaj malá štipka oudovej zmesi a okamžite pocítite jej silnú, intenzívnu arómu, ktorá vás rýchlo ukľudní a navodí príjemné harmonické pocity. Krásne prevonia vás, aj celú miestnosť, kde vykurujete. Ďalšie pridávanie zmesi si už regulujte sami podľa potreby.
  •        Vykurovanie v kadidelnici priamo na uhlíku sa kvôli príliš vysokej teplote neodporúča, ale je samozrejme tiež možné.

Ako parfém:

  •        Malé množstvo zmesi rozdrvte medzi prstami, nechajte chvíľu zohriať svojím teplom a potom si prsty priložte do oblasti pod nos a chvíľu ich nechajte priložené. Veľmi rýchlo na sebe pocítite jej harmonizačné účinky. Sami používame pri všetkých emocionálnych stavoch rozrušenia. Naozaj skvelo pôsobí!
  •        Oudový mix môžete pridávať aj do vašich obľúbených telových a masážnych olejov. Jednoducho v ňom nechajte štipku zmesi lúhovať po dobu 14 dní (aj dlhšie).
  •        Náš tip: Pri vykurovaní oudového dreva sa nechajte zahaliť jeho dymom od hlavy až po päty a nasiaknuť aj do vášho oblečenia. Budete tak krásne voniať prírodným oudovým parfémom po celý deň. Podľa arabskej tradície sa odporúča oudom vykurovať obydlie za účelom ochrany a očisty.

Vyskúšajte na vlastnej koži účinky tohto vzácneho daru z prírody.

Ako vydymovať, používať vykurovadlá a čo k tomu potrebujete?

Podrobný návod si môžete prečítať tu.

Nové

Žiadne hodnotenie

Related Products ( 16 other products in the same category )

Overené našimi zákazníkmi

Pozrite si vybrané hodnotenia našich zákazníkov.

Celkový názor:
Obchod prebehol super rýchlo . Krásny tovar za dobre ceny
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 18.03.2024

5.005.005.005.005.00
Slabiny:
Tovar zatiaľ nie je doručený, hoci v eshope neuvádzali, že ho nemajú skladom. Faktúru je možné stiahnuť len po prihlásení, hoci som tovar objednávala bez prihlásenia.
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 19.02.2024

0.500.500.500.500.50
Výhody:
Komunikácia na úrovni Rýchlosť dodania tovaru Veľký vyber tovaru na eshope
Slabiny:
Žiadnu nepoznám
Celkový názor:
Môžem len odporučiť tento eshop som veľmi spokojná a určite si objednám znovu.
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 01.02.2024

5.005.005.005.005.00
Výhody:
tovar prišiel skôr ako bol predpokladaný termín doručenia veľký výber produktov
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 05.02.2024

5.005.005.005.005.00
Výhody:
serióznosť
Celkový názor:
rýchle dodanie
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 13.01.2024

5.005.005.005.005.00
Výhody:
Výber zaujímavý, majú v ponuke všeličo
Celkový názor:
Od 12.12. Tovar nedoručený, stále na externom sklade.
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 27.12.2023

0.500.500.500.500.50
Výhody:
Rýchle vybavenie, stojan na kužele pekný
Slabiny:
Nebol mi doručený tovar podľa zaplatenej objednávky, chýbal balík vonných kuželov.
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 20.12.2023

1.501.501.501.501.50
Výhody:
Dobry nakup
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 19.12.2023

5.005.005.005.005.00
Výhody:
Rýchle odoslanie Fajn zabalené
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 14.12.2023

5.005.005.005.005.00

Nový účet

Máte už účet?
Prihláste sa alebo resetujte heslo

Prajeme Vám krásny deň a pokojný nákup :)