Kakaové bôby Criollo drvené BIO 300g - Green Origins

ID produktu: 1071
12,90 €
S DPH Na objednávku - do 5 dní
Kakaové bôby tropického stromu kakaovníka, ktorého domovom je Stredná a Južná Amerika sú základnou surovinou pre všetky čokolády a indiáni o nich hovoria ako o "pokrme bohov".
Množstvo vypredané !

  Doprava zdarma

(Pri nákupe nad 59 €)

  Do 24 hod

(objednávka u vás doma ak je produkt skladom)

  13 rokov

(sme na Slovenskom trhu)

Kategórie:
Kakaové bôby tropického stromu kakaovníka, ktorého domovom je Stredná a Južná Amerika sú základnou surovinou pre všetky čokolády a indiáni o nich hovoria ako o "pokrme bohov". Kakaové bôby nabité antioxidantmi, množstvom vitamínov a minerálov sú výborným prostriedkom, ako telu dodať veľké množstvo energie, dobrú náladu, jasnú myseľ a ako podporiť zdravý životný štýl. Obsahujú viac než 300 identifikovateľných chemických zlúčenín, množstvo prírodných anti-stresových a anti-depresívnych zlúčenín, vrátane Serotonínu, Tryptofanu, Anandamidu a Dopamínu.

Najlepšia čokoláda a kakao sú vyrobené z kakaových bôbov, z ktorých nebolo vylisované kakaové maslo alebo bolo len čiastočne. Najlepšie čokolády na svete obsahujú nielen čistú prírodnú kakaovú hmotu, ale sú obohatené ešte prídavkom kakaového masla. Čokoláda je potom neobyčajne jemnej chuti a veľmi výživná. Najlepšie sú, samozrejme, minimálne spracované, horké čokolády, s čo najväčším obsahom kakaa. Kakao je považované za najkomplexnejšiu stravu na Zemi.

BIO drvené kakaové bôby od Green Origins majú certifikát spoločnosti Soil Association , ktorá je jedna z mála ekologických certifikačných spoločností vo Veľkej Británii. Táto certifikácia sa riadi anglickým ministerstvom životného prostredia, výživy a záležitostí vidieka - DEFRA. Významnou úlohou ekologickej certifikačnej spoločnosti Soil Association je zabezpečiť, aby všetky potraviny predávané ako ekologické spĺňali prísne ekologické parametre. Tento ekologický audit zahŕňa celý dodávateľský reťazec, od pestovania, spracovania až po export a balenie. Soil Association certifikácia, ktorej logom sú označené aj Green Origins Kakaové bôby Bio je zárukou, že našim zákazníkom sa dostáva skutočný ekologický produkt. Všetky ekologicky certifikované výrobky musia mať na svojom obale certifikačný kód.

Vo Veľkej Británii majú takto certifikované potraviny formát GB-ORG-XX, kde XX označuje subjekt, ktorý certifikát vydal. Ak tento kód nie je k dispozícii na obale, tak sa nejedná o ekologický produkt. Soil Association certifikačný kód pre produkty Green Origins je GB-ORG-05 a je umiestnený na zadnom obale v pravom dolnom rohu.

Certifikácie: EU, the Soil Association, the Vegan Society

certifikcie-EU.jpg

Spoločnosť Green Origins zaručuje maximálnu čistotu svojich produktov, bez GMO, bez umelých farbív, plnív, spojív, konzervačných látok a iných prísad.

Kakaové bôby obsahujú:

4000% viac antioxidantov ako čučoriedky

ANTIOXIDANTY

Zo všetkých potravín obsahujú zrná kakaovníka najvyššiu koncentráciu ľahko vstrebateľných antioxidantov, ktoré sú schopné dostať sa k bunkám v priebehu pol hodiny. Antioxidačná schopnosť kakaa je dobre známa, ale tradičná výroba čokolády s mliekom blokuje antioxidanty. Vzhľadom k tomu, surové kakaové bôby neobsahujú žiadne mliečne komponenty, čím je antioxidačná schopnosť výrazne vyššia. Antioxidanty ničia voľné radikály vznikajúce v ľudskom organizme a tým posilňujú imunitný systém, regeneráciu buniek a tiež pomáhajú chrániť srdce, cievy, mozog, obličky, oči a iné tkanivá. Chráni našu DNA pred poškodením, organizmus pred vírusmi, nádormi, pred starnutím a inými chorobami.

NEUROTRANSMITERY

Zvýšením hladiny určitých neurotransmiterov kakao podporuje pozitívnu, mladú a jasnú myseľ. Kakao stimuluje sekréciu Endorfínov (hormónov šťastia) navodzujúce príjemný pocit, ktorý zažívajú športovci po podaní dobrého výkonu.

Fenyletylamín v kakaových bôboch je rovnakým fenyletylamínom, ktorý sa vytvára v mozgu, keď sme zamilovaní. Anandamid je známy ako "chemikália štastia", pretože je produkovaný mozgom, keď sa cítime úžasne a plný šťastia. Kakao obsahuje N-acylethanolamíny, ktoré dočasne zvyšujú úroveň anandamidu v mozgu. Preto nám kakao dáva pocit blaženosti a uvoľnenia.

VITAMÍNY A MINERÁLY

Je to najlepší, našim organizmom dobre vstrebateľný zdroj horčíka, železa, draslíka, chrómu a vápnika. Je aj jedným z najlepších dodávateľov mangánu, zinku a medi. Obsahuje vitamíny A, E, vitamíny skupiny B a je aj jedným z najlepších zdrojov vitamínu C (v čokoláde ale už nie je obsiahnutý - ničia ho vysoké teploty v procese výroby). Surové kakao obsahuje tiež mastné kyseliny Omega-6 a aminokyseliny. Z nich je potrebné sa zmieniť o tryptofáne, ktorý zvyšuje produkciu serotonínu, látky zodpovednej za dobrú náladu a dodávajúcej pocit spokojnosti a šťastia. Kakao je teda veľmi účinnou zbraňou v boji so stresom a depresiou.

VÝHODY konzumovania Kakaových bôbov:

• vyrovnáva nedostatok horčíka, železa a iných prvkov
• pomáha pri nespavosti
• zmierňuje predmenštruačné napätie
• dodáva energiu pri fyzickej i psychickej námahe
• chráni pred srdcovými chorobami, má dobrý vplyv na kardiovaskulárny systém
• podporuje lepšie okysličenie krvi a krvný obeh
• znižuje krvný tlak
• znižuje riziko cievnych sklerotických zmien
• podporuje koncentráciu
• podporuje mozgovú činnosť starších osôb alebo v prípadoch poškodenia kognitívnych funkcií v dôsledku vyčerpania alebo nedostatku spánku
• podporuje prekrvenie mozgu a krátkodobú pamäť
• pôsobí ako antidepresívum, umožňuje pozitívne vnímanie reality
• zlepšuje náladu a zmysel pre humor, má vplyv na našu kreativitu a produktivitu tým, že zvyšuje koncentráciu mysle
• je dokonalým antioxidantom chrániacim naše bunky pred poškodením

ODPORÚČANÉ DÁVKOVANIE:

15g denne (cca za hrsť).

Môžte ich jesť surové, dôkladne rozžuvané (ľahko horká chuť, ktorú cítime na začiatku sa po chvíli zmení na nezameniteľnú, ničím nerušenú chuť pravej čokolády). Dokonale chutia spoločne s rôznym ovocím (sušeným, čerstvým) alebo s orechmi.

Drvené kakaové bôby sú ideálnym doplnkom šalátov (ovocných i zeleninových), dodávajúcim im lahôdkovú chuť. Môžu byť tiež súčasťou müsli, kukuričných plátkov, ovsenej kaše, ryžových nákypov, palaciniek a pod. Môžu sa použiť ako ozdoba rôznych dezertov, pečiva, cukrárskych výrobkov, zmrzlinových pohárov. Mleté sa môžu miešať s jogurtom alebo môžu byť použité na prípravu nápojov - teplého kakaa alebo studených koktailov. V Mexiku sú veľmi populárne kakaové bôby v mede.

OBSAH BALENIA:

300g nepražených, sušených, drvených kakaových bôbov z kakaovníka (Theobroma cacao), vzácna najkvalitnejšia odroda Criollo, tzv. kráľovná kakaa. 100% jednozložkový produkt v organickej kvalite bez umelých farbív, plnív, spojív, konzervačných látok a iných prísad, bez GMO, v svetlu nepriepustnom, znovu uzatvárateľnom ZIP obale. Neobsahuje lepok (glutén), vhodný pre celiatikov, vegetariánov a vegánov. Produkt je certifikovaný združením vegánov - the Vegan Society.

Krajina pôvodu:

Peru, Južná Amerika

SKLADOVANIE:

Po užití vytlačte prebytočný vzduch a zatvorte, skladujte na tmavom a suchom mieste.
Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Výrobok nie je určený k použitiu ako náhrada pestrej stravy. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.

UPOZORNENIE: Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiadúce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!
Green Origins
Nové

Žiadne hodnotenie

Overené našimi zákazníkmi

Pozrite si vybrané hodnotenia našich zákazníkov.

Celkový názor:
Obchod prebehol super rýchlo . Krásny tovar za dobre ceny
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 18.03.2024

5.005.005.005.005.00
Slabiny:
Tovar zatiaľ nie je doručený, hoci v eshope neuvádzali, že ho nemajú skladom. Faktúru je možné stiahnuť len po prihlásení, hoci som tovar objednávala bez prihlásenia.
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 19.02.2024

0.500.500.500.500.50
Výhody:
Komunikácia na úrovni Rýchlosť dodania tovaru Veľký vyber tovaru na eshope
Slabiny:
Žiadnu nepoznám
Celkový názor:
Môžem len odporučiť tento eshop som veľmi spokojná a určite si objednám znovu.
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 01.02.2024

5.005.005.005.005.00
Výhody:
tovar prišiel skôr ako bol predpokladaný termín doručenia veľký výber produktov
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 05.02.2024

5.005.005.005.005.00
Výhody:
serióznosť
Celkový názor:
rýchle dodanie
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 13.01.2024

5.005.005.005.005.00
Výhody:
Výber zaujímavý, majú v ponuke všeličo
Celkový názor:
Od 12.12. Tovar nedoručený, stále na externom sklade.
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 27.12.2023

0.500.500.500.500.50
Výhody:
Rýchle vybavenie, stojan na kužele pekný
Slabiny:
Nebol mi doručený tovar podľa zaplatenej objednávky, chýbal balík vonných kuželov.
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 20.12.2023

1.501.501.501.501.50
Výhody:
Dobry nakup
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 19.12.2023

5.005.005.005.005.00
Výhody:
Rýchle odoslanie Fajn zabalené
Pečať overené zákazníkmi

Overený zákazník 14.12.2023

5.005.005.005.005.00

Nový účet

Máte už účet?
Prihláste sa alebo resetujte heslo

Prajeme Vám krásny deň a pokojný nákup :)